Mijn favorieten

Taxatie

Heeft u een woning gekocht, wilt u uw hypotheek oversluiten, wilt u weten wat de waarde is in verband met een overlijden of een scheiding, of bent u van plan te verbouwen? Dan heeft u een taxatie nodig.

 

Voor de financiering van een woning eisen geldverstrekkende instellingen dat een gecertificeerde taxateur de gevalideerde taxatie uitvoert. Schouten Makelaars heeft die erkenning en wij zijn u natuurlijk graag van dienst.  
Wij spijkeren onze kennis doorlopend bij zodat de kwaliteit gewaarborgd is en de kennis up-to-date. Wij kunnen uitstekende referenties neerleggen. De betrouwbare taxatie van uw pand kunt u dus gerust aan Schouten Makelaars overlaten.

Wat doet een taxateur?
De taxateur bepaalt de marktwaarde van de woning en hanteert daarbij verschillende normen. Dat is maatwerk. Hij bekijkt hoe de woning zich verhoudt ten opzichte van andere woningen in de wijk en kijkt hoe deze past in de woningmarkt van uw regio. Dat betekent dat de waarde af kan wijken van de WOZ-waarde die is samengesteld uit een rekenkundig model, uit een eerdere periode.
Naast de marktwaarde van een woning, staat er in een taxatierapport ook andere informatie over de woning. Zo valt te lezen om wat voor soort woning het gaat, de grootte, de aard en de indeling van de woning, de bouwkundige kwaliteit en de staat van onderhoud. Rapporten van Schouten Makelaars worden landelijk geaccepteerd door alle banken, rechtbanken en de Belastingdienst. Ook wanneer het gaat om het verkrijgen van Nationale Hypotheek Garantie (NHG).
Om een taxatie uit te voeren bezoekt de taxateur de woning zodat alle aspecten van het pand met eigen ogen kunnen worden waargenomen. Aan de hand daarvan wordt het rapport uitgewerkt.

 

Wat is er nodig?
De taxateur heeft u ook documenten nodig. Allereerst natuurlijk het eigendomsbewijs, maar ook de kadastrale gegevens en het meetrapport of de tekeningen van uw woning.
De volgende aspecten komen tijdens de taxatie aan de orde:

  • de staat van onderhoud
  • de inhoud en de oppervlakte
  • de functionele indeling
  • de constructie en de gebruikte materialen, en de kwaliteit ervan
  • de mate van isolatie en energiezuinigheid
  • verplichtingen en rechten, zoals recht van overpad en erfpacht
  • de ligging en de omgeving
  • het bestemmingsplan
  • de marktsituatie

NWWI

Het Nederlands Woning Waarde Instituut, het NWWI, valideert (keurt) de rapporten van woningtaxaties van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie volgens gelijke en duidelijke richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen.
Alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen, kunnen zich bij het NWWI aanmelden.

klik hier voor de website van het NWWI

U kunt hier de opdracht invoeren, klik hier.


Nationale Hypotheek Garantie

Met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) bent u zeker van een verantwoorde en betaalbare hypotheek. Bovendien beperkt u met NHG de financiële risico’s van een eigen koopwoning. Nu, maar ook in de toekomst.


klik hier voor de website en meer informatie over de Nationale Hypotheek Garantie
 

Contact

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring